In het pittoreske Goes is het aantal bewoners op vakantieparken toegenomen, met 30 mensen die er nu permanent verblijven. Dit aantal vertegenwoordigt minder dan 1 procent van de totale inwoners van Goes. Opvallend is dat de groep vakantieparkbewoners kleiner is dan een jaar geleden, wat duidt op een verandering in het gebruik van deze parken.
Terwijl vakantieparken vaak bekend staan om hun recreatieve doeleinden, worden ze voor sommigen een permanente woonplek. Mensen kunnen er langdurig verblijven, bijvoorbeeld tijdens een renovatie of na een echtscheiding. Het gebrek aan toezicht en sociale controle op vakantieparken kan aantrekkelijk zijn voor bepaalde groepen.
Dit leidt ertoe dat vakantieparken regelmatig mensen met financiële moeilijkheden, jongeren of personen met psychische problemen aantrekken. In tegenstelling tot andere regio's, blijkt uit ons onderzoek dat Goes niet te maken heeft met dit soort concentraties van kwetsbare groepen.
De verschuiving naar permanent wonen op vakantieparken roept vragen op over de maatschappelijke impact, toezicht en leefbaarheid van dergelijke parken. Het fenomeen vraagt om een zorgvuldige aanpak en monitoring om ervoor te zorgen dat vakantieparken hun oorspronkelijke functie behouden en sociale problemen worden voorkomen.